Gezicht

Eczeem waar ook op je lichaam is vervelend, maar je gezicht is een van die plaatsen waar het extra hinderlijk is, omdat het goed zichtbaar is. Eczeem in het gezicht komt vooral voor bij seborroïsch eczeem en dauwworm. Maar ook bij een deel van de volwassenen met atopisch of constitutioneel eczeem kan het eczeem in het gezicht zitten.

Seborroïsch eczeem

Bij seborroïsch eczeem in het gezicht zit het eczeem vaak in de wenkbrauwen, bij de haargrenzen en de plooien naast de neus. Ook achter de oren komt het voor. Belangrijke symptomen zijn schilfers, roodheid en jeuk. Alhoewel de jeuk bij dit soort eczeem vaak milder is dan bij andere soorten.

Lees meer over seborroïsch eczeem

Dauwworm

Dauwworm (atopisch eczeem bij baby’s) bevindt zich in het gezichtje van je baby en achter de oren. Bij dauwworm kan de jeuk wel erg vervelend zijn en je baby kan hierdoor erg onrustig zijn en veel huilen, vooral ’s nachts.

Lees meer over dauwworm

Atopisch eczeem

Atopisch of constitutioneel eczeem bij volwassenen zit vaak op plaatsen zoals handen, voeten, de buigzijden van de ellebogen en knieën. Maar er is ook een deel, dat juist met name last heeft van atopisch eczeem in het gezicht. Het eczeem bevindt zich dan op en rondom de oogleden en bovenlip, maar kan ook in de hals of nek zitten.

Lees meer over atopisch eczeem

Tip: Welke soort eczeem je ook hebt, het is belangrijk om niet te krabben als je last hebt van jeuk! Door te krabben kan een wondje ontstaan, wat geïnfecteerd kan raken. Dit verergert het eczeem en je kunt er ook kleine littekens aan overhouden. Dit wil je absoluut niet en zeker niet in je gezicht.
 

Share

Deel dit artikel met anderen:

Reageer

Alle reacties (0)
Gemiddelde beoordeling: