Hoofd

Eczeem kan op veel verschillende plaatsen op het lichaam voorkomen, mede afhankelijk van welk soort eczeem je hebt. Eczeem op de hoofdhuid komt voornamelijk voor bij seborroïsch eczeem en berg, maar ook bij dauwworm (atopisch eczeem bij baby’s).

Seborroïsch eczeem

Bij seborroïsch eczeem heb je te maken met de symptomen schilfering, jeuk en roodheid op de hoofdhuid. De schilfers zijn vaak wat gelig van kleur en vettig. Ze kunnen over de hele hoofdhuid zitten en zijn zichtbaar op je kleding, wat natuurlijk vervelend is. Een milde vorm van seborroïsch eczeem is roos. Hierbij heb je voornamelijk te maken met schilfers op je hoofdhuid en af en toe wat jeuk. Ook op andere plaatsen op je lichaam kan seborroïsch eczeem voorkomen.

Lees meer over seborroïsch eczeem.

Berg

Berg is een vorm van seborroïsch eczeem dat veel voorkomt bij (pasgeboren) baby’s op hun (behaarde) hoofdhuidje. Ze hebben hierbij last van vettige en gelige schilfers op het hoofdje. Vaak zijn grote delen van de hoofdhuid bedekt met een grote korst.

Lees meer over berg.

Dauwworm

Dauwworm komt onder andere op de behaarde hoofdhuid voor bij baby’s. Je baby kan vooral last hebben van jeuk, roodheid, vochtige uitslag en schilfers. Dit is natuurlijk erg vervelend en je baby zal gaan krabben of schuren om de jeuk te proberen te verminderen. Dit kan het eczeem verergeren.

Lees meer over dauwworm.

Share

Deel dit artikel met anderen:

Reageer

Alle reacties (0)
Gemiddelde beoordeling: