De droge donkere huid

vrijdag 20 september 2013 08:00

Gastblog Nadia Blokland, Beautyinlife

Hallo allemaal,

Het leek mij leuk een specifiek artikel te schrijven over de verzorging van de donkere huid. Ik ben geen huidspecialist, maar heb op internet informatie gezocht en wil dit graag met jullie delen. Niet alleen qua make-up lopen we achter, ook voor een lekkere beautybehandeling en verzorgingsproducten moeten we nog goed zoeken en kunnen we niet lukraak van alles gebruiken. Oneerlijk, I know! De donkere huid heeft nou eenmaal een andere behandeling nodig dan een blanke/lichte huid.

De donkere huid heeft veel melanine, grovere poriën, produceert veel talg, is vaak vocht arm en vertoont sneller pigmentvlekken na ontstekingen of beschadigingen.

Hier in Nederland is het niet ideaal voor mensen met een donkere huid. Het is vaak koud, guur en ons lichaam is niet gewend aan centrale verwarming. Donkere mensen zijn eigenlijk zo gemaakt dat ze in hele tropische, warme oorden kunnen vertoeven zonder een enkel probleem. Het is dus erg belangrijk dat je de juiste producten gebruikt wanneer je een gekleurde huid hebt en let op: de gekleurde huid is niet hetzelfde als een blanke huid. Ga er niet vanuit dat alle producten die op de markt zijn altijd door iedereen gebruikt kunnen worden.

De gekleurde huidtype heeft vocht nodig vanwege de droogte, koop daarom crèmes en lotions die hydraterend en vocht inbrengend zijn. Er wordt vaak gedacht dat heel je lichaam insmeren met vaseline, cacaoboter en uierzalf het juiste is om te doen, maar niets is minder waar. Het voedt de huid niet voldoende en uiteindelijk zal je moeten blijven smeren om dat gladde en zachte effect te krijgen

Lees Nadia haar volledige artikel over de droge huid hier

Share

Deel dit artikel met anderen:

Reageer

Alle reacties (0)
Gemiddelde beoordeling: