Eczeem bij baby´s en kinderen

donderdag 16 janauari 2014 13:29

Eczeem is een hele vervelende aandoening die vaak gepaard gaat met pijn, jeuk en soms ook met schaamte of onzekerheid. Voor volwassen mensen al vervelend genoeg, maar wat als je kindje last van eczeem heeft?  Als moeder wil je niets liever dan dat je kleintje goed in zijn vel zit. En juist bij eczeem heeft het “vel” oftewel de baby- of peuterhuid het te verduren.  Bij eczeem is er namelijk sprake van een ontsteking van de huid.

Hoe ga je als ouder nu om met de eczeem van je kleintje? Via het online platform Baby & Kind vroegen wij jonge moeders naar hun ervaringen en tips. Want wat is er nou beter dan de tips van andere moeders?

De resultaten van het onderzoek zijn in een illustratie weergegeven. In het onderzoek kwam o.a. naar voren dat ruim 70% van de ondervraagde ouders een kindje met atopisch eczeem heeft, waarbij erfelijkheid een grote rol speelt. Daarnaast vinden ouders vooral de jeuk die hun kleintjes ondervinden erg vervelend.  De seizoenen kunnen afhankelijk zijn op de afname of toename van eczeem, maar een groot deel van de ouders geeft aan dat hun kleintje vrijwel het hele jaar door last van eczeem heeft. Naast last van eczeem heeft ook bijna een kwart last van astma of hooikoorts.

(klik op de afbeelding om te vergroten)

Eczeem-infographic01

Over het gebruik van verschillende soorten crèmes bij eczeemklachten zijn de meningen verdeeld. Bijna de helft van de ouders zegt het liefst een hormoonvrije, vette crème zoals bijvoorbeeld Dermalex Repair of andere middeltjes te gebruiken.

Een aantal tips die eczeem.nl verzameld heeft:

 • Stop je kindje niet te vaak, te lang of te heet in bad of douche. Van water droogt de huid uit.
  • Droog je kleintje goed af, ook in de plooitjes, en smeer haar of hem daarna in met een vette crème.
  • Sommige moeders merken dat het weglaten van koemelk uit het voedingspatroon van hun kindje, een positief effect heeft op eczeem van hun kleintje.
  • Heeft je kindje een gevoelige huid, probeer dan zoveel mogelijk neutrale ongeparfumeerde producten te gebruiken. Geparfumeerde producten zouden de huid van je kleintje kunnen irriteren.
  • Laat je kindje niet te strakke knellende synthetische kleding dragen. Dit kan gaan schuren of broeien waardoor de huid nog meer geïrriteerd raakt. Heeft jouw kleintje speciale kleding aan met sporten, wellicht van synthetisch materiaal? Laat hem of haar er dan een katoenen shirtje onder dragen.
  • Bij volwassenen kan stress ook een factor zijn die eczeem kan doen verergeren. Denk ook eens aan je kleintje. Drukte op school, sport, vereniging en opgroeien, kunnen soms ook stressvol zijn.

 

 

Dermalex RepairEczeem bij baby’s en kinderen
Dermalex Repair Eczeem bij baby’s en kinderen is een crème ontwikkeld voor de behandeling van de symptomen van eczeem, zoals jeuk, schilfering en roodheid van de huid. Dit product is speciaal geschikt voor baby’s en kinderen vanaf 8 weken, bevat geen hormonen kan gedurende een langere periode achter elkaar gebruikt worden.

Werking
Dermalex Repair Eczeem bij baby’s en kinderen activeert het huideigen herstelmechanisme en helpt bij de symptomen van huidirritatie en eczeem. Het creëert een beschermend laagje op de huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf. De crème hydrateert de huid en vult de ontbrekende natuurlijke ceramidecomponenten van de huid aan. Dermalex Repair Eczeem bij baby’s en kinderen is een dermatologisch product voor de behandeling van de symptomen van huidirritatie en contacteczeem, zoals jeuk, droge huid, rode bultjes, schilfering, vochtafscheiding (‘natten’) en korstjes.

Lees meer over de unieke werking van Dermalex Repair Eczeem bij baby’s en kinderen.

* Dermalex Repair is een medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

 

Share

Deel dit artikel met anderen:

Reageer

Alle reacties (0)
Gemiddelde beoordeling: