Eczeem en sport

vrijdag 25 oktober 2013 14:05

Onlangs is het artikel Gaat sport en eczeem samen? verschenen op eczeem.nl . Hier gingen we in op de nadelen die bij sporten kunnen komen kijken wanneer je last hebt van eczeem. Daarnaast gaven we ook nuttige tips die je kunnen helpen om je eczeem onder controle te houden tijdens het sporten. Hieronder sommen wij deze tips graag nog een keer voor je op:

  • Blijf ondanks je eczeem in beweging. Regelmatig bewegen heeft een positieve invloed op de gezondheid, je zal je een stuk prettiger voelen!
  • Zweet dat opdroogt op de huid kan je eczeem doen verergeren. Spoel je lichaam na het sporten af, maar niet te heet en te lang. Vet na het douchen de huid licht in met een olie of crème.
  • Kies voor katoenen sportkleding. Synthetische kleding kan broeierig aanvoelen waardoor de huid geïrriteerd raakt.
  • Veelvuldig contact met chloor heeft een negatief effect op je eczeem.  Zonlicht en zout water daarentegen kunnen juist van positieve invloed zijn. Reden genoeg om watersporten zoals surfen en zeilen eens te proberen.
  • Vermijdt contactsporten zoals judo of rugby sporten waarbij er veel kans is op wrijving of schuren.  Probeer op andere manieren actief te zijn.

Heb je zelf ook nog een tip? 

Share

Deel dit artikel met anderen:

Reageer

Alle reacties (0)
Gemiddelde beoordeling: