Het gure weer

vrijdag 8 november 2013 11:05

De winter is weer in aantocht. De zomer is voor veel mensen met eczeem ideaal geweest, je huid is door de positieve effecten van zon, zee en vakantie enorm tot rust gekomen. Waarschijnlijk kijk je dan nu niet echt uit naar de gure, koude en natte wintermaanden. Je huid zal het te verduren krijgen met wind, kou, regen en de verwarming die binnen lekker hoog staat. Je huid droogt hiervan uit en eczeemklachten steken vaak de kop op.  Vooral je gezicht is in de winter heel kwetsbaar.

Hoe bereid jij je huid voor op het najaar? Je huid hydrateren met een goede crème, niet te heet en te lang douchen en je goed inpakken zijn bijna vanzelfsprekend. Maar wat kan je nog meer doen? Op eczeem.nl hebben wij inmiddels een hele hoop tips van mensen met eczeem verzameld. We hebben er een paar voor je uitgelicht. Wellicht heb jij ook baat bij een van deze tips.

  • Gebruik een waterontharder.  Was je gezicht met het ontkalkte water. Je huid zou beter kunnen reageren op water met minder kalk.
  • Eet suikervrij. Het weglaten van suiker (suiker, honing etc) kan een positief effect hebben op je eczeem.
  • Heb je last van eczeem op je oogleden? Maak je oogleden eerst een beetje nat voordat je er crème opsmeert. Hierdoor prikt het minder.
  • Maak van een panty en haver, een nat kompres voor je gezicht. Haver kan een verzachtende werking hebben.
  • Is het buiten heel erg koud, probeer het binnen dan niet te warm te stoken.  Door de centrale verwarming kan je huid enorm uitdrogen. Zet op je CV een bakje water neer, dit zorgt ervoor dat de lucht niet te droog wordt.

Share

Deel dit artikel met anderen:

Reageer

Alle reacties (0)
Gemiddelde beoordeling: