Hoe staan jouw voeten erbij?

vrijdag 27 september 2013 08:29

Onlangs belde een vriendin mij: “Ineens was het daar, een rood vlekje bij mijn tenen. Het breidde snel uit naar andere tenen. Toch maar even naar de huisarts: eczeem.” Gek van de jeuk werd ze.  Heel vervelend voor haar, zeker met de herfst (lees: dichte en verstikkende schoenen weer aan).  Ik merk dat er weinig geschreven wordt over deze plek. Daarom deel ik graag een aantal tips voor eczeem op de voeten!

Eczeem is een veel voorkomend probleem en is een verzamelnaam voor een groot aantal verschillende huidaandoeningen. Het kan voorkomen op alle plekken van het lichaam, dus ook op de voeten. Dit is natuurlijk een vervelende plaats, omdat je met schoenen aan moeilijker bij jouw voeten kunt als je jeuk hebt.

Er zijn enkele soorten eczeem, die voorkomen op voeten:

Mijn tips:

  • Het dragen van sokken en schoenen kan ervoor zorgen dat je voeten gaan zweten en het ontstaan van jeuk door transpiratie. Het is verstandig om geen wollen sokken te dragen, want dit kan eerder jeuk veroorzaken. Katoenen sokken worden over het algemeen beter verdragen.
  • Als je thuis bent, draag dan zo vaak mogelijk slippers. Let op: geen plastic slippers. Hierin begin je namelijk te zweten en dan kunnen de klachten weer erger worden.
  • Verzorg je huid goed met een vette, hypoallergene, parfumvrije crème.
  • Eczeem kan enorm jeuken. Krabben geeft even verlichting, maar maakt ook het eczeem erger. Zo ontstaat er opnieuw jeuk en houdt je het krabben van eczeem in stand. Jeukt het erg, zoek dan afleiding en probeer je op iets anders te concentreren.

Tot slot, zelf gebruik ik regelmatig Dermalex Repair Eczeem. Driemaal per dag heb ik een dun laagje aangebracht zoals het staat beschreven in de gebruiksaanwijzing. De voor mij zeer vervelende klachten als jeuk, roodheid en schilfering van de huid zijn duidelijk verminderd. Ook fijn; de crème bevat geen hormonen en cortisonen!

Share

Deel dit artikel met anderen:

Reageer

Alle reacties (0)
Gemiddelde beoordeling: