Huisdieren en Eczeem

vrijdag 21 november 2014 09:52

Eczeem is een allergische reactie waarbij de huid wordt aangetast. Deze allergische reactie kan door verschillende factoren veroorzaakt worden. Huisdieren kunnen één van die factoren zijn, soms kom je er pas achter wanneer je het huisdier al hebt, een andere keer merk je het wanneer je gezellig bij iemand op bezoek bent. Een eczeem-aanval is natuurlijk nooit fijn, en al helemaal niet wanneer je in je mooie outfit op een verjaardag bent.

Ervaar jij jeuk wanneer je op bezoek bent, of heb je net je kindje een hondje voor zijn of haar verjaardag belooft? In dit artikel lees je enkele tips die je eczeem aanval kunnen verminderen.

Thuis

Een allergie voor huisdieren wordt voornamelijk veroorzaakt door de huidschilfers en veren van dieren. Zorg voor zo min mogelijk gestoffeerde meubels in de woon- en slaapkamer, denk bijvoorbeeld aan vloerbedekking of je bank, en laat je huisdier niet in de slaapkamer.
Zorg iedere dag voor een goede ventilatie in huis en dat er zo min mogelijk haren rondslingeren.

Op bezoek

Wanneer je in aanraking geweest bent met het huisdier of die van iemand anders, was je handen dan goed.

Ik zorg ervoor dat ik altijd een tube crème in mijn tas heb zitten, wanneer ik dan een eczeem-aanval krijg kan ik er in ieder geval iets op smeren waardoor de jeuk minder wordt.

Verzorging

Borstel je huisdier regelmatig en het liefst buiten. Dit vinden de dieren fijn, en door het borstelen krijgen de haren minder de kans om los te laten in je huis om daar rond te dwarrelen. Heb je een konijn, cavia, hamster of vogel probeer ze dan zoveel mogelijk in hun kooitjes te houden.

Een andere mogelijke oplossing is om een huisdier te nemen zonder veren en haren, denk bijvoorbeeld aan vissen of schildpadden.

Omdat ik zelf geen huisdieren heb, kan ik geen uitspraak doen over deze tips. Heb jij daar wel ervaring mee? Of heb je andere tips als het gaat om huisdieren en eczeem dan lees ik graag jouw reactie hierover.

 

Share

Deel dit artikel met anderen:

Reageer

Alle reacties (0)
Gemiddelde beoordeling: