Ik ga op reis (deel 2)

maandag 17 juni 2013 13:19

In mijn vorige blog heb ik tips gegeven over hoe je het best voorbereid op vakantie gaat wanneer je een kindje hebt met eczeem. Ik put hiervoor uit mijn eigen ervaring. Zelf heb ik last van atopisch eczeem, en mijn dochtertje van 4 helaas ook. Graag deel ik hier nog meer tips want de zomervakantie staat alweer voor de deur, en ik hoop hier ook andere moeders mee te helpen.

Hotel, appartement of camping?
Wat ook de plek van bestemming is, neem voor de zekerheid altijd lakens mee voor de kinderen van 100% katoen. Kinderen brengen toch een groot aantal uur door in bed en het is belangrijk dat ze slapen in een bed met beddengoed dat optimaal ademt. Als je niet zeker bent dat dit aanwezig is op plaats van bestemming, zou ik het altijd zelf meenemen. Ben je van plan te gaan wassen? Kies dan liefst voor een zacht wasmiddel, zonder parfum. Moeders vinden dit vaak jammer, omdat schone geparfurmeerde was zo lekker ruikt, maar dit komt vaak door synthetische parfums waar de kinderhuid vaak minder goed op reageert. Tegenwoordig kun je dergelijke wasmiddelen ook gewoon bij de supermarkt kopen.

Smeren, smeren en smeren
De rust, zon, zee en het strand zullen de huid van je kind waarschijnlijk veel goed doen.

Wanneer ik naar mijn eigen meisje kijk en het effect dat het op haar heeft, zou ik wensen dat het altijd vakantie was. Zorg ervoor dat ’s avonds de plekken waar normaal eczeem zit goed ingesmeerd zijn met een product dat speciaal voor de probleemhuid is. Dit kan een crème van de apotheek zijn, maar ook prima een zelfzorgmiddel.

Weer thuis
Heeft je kind veel baat gehad bij een strandvakantie? Probeer dit ritme dan thuis ook vol te houden. Lekker naar buiten wanneer de zon schijnt. Dode zeezout (per uitstek zeer geschikt bij huidproblemen) tijdens het badritueel of in het kinderbadje in de tuin werken vaak ook prima. Wil je eens wat anders dan zon, zee en strand en staat het eczeem van uw kind in relatie tot allergie voor huisstof(mijt)? Denk dan eens aan een vakantie in de bergen. De lucht is er gezond en de huisstofmijt overleeft niet op grote hoogte. Fijne vakantie toegewenst!

Heb jij ook nog goede vakantietips?

Share

Deel dit artikel met anderen:

Reageer

Alle reacties (2)
Gemiddelde beoordeling:
Door: Marjolein
19 juli

Mijn zoontje heeft ook eczeem (ik zelf ook). Ik ben erg blij met de grote hydrofiel doeken (170x100) van Kipkep (type blenker kid). Kwaliteit is erg goed en je stop mijn zoontje heerlijk in zo'n doek als hij uit bad komt, maar in de zomervakantie natuurlijk ook erg veel gebruikt. Ze zijn beter vind ik dan de hamamdoeken die ze op andere sites ook verkopen. Ik heb er zelf een gekocht via etos, maar de kipkep zijn toch echt zachter en soepeler en nemen meer water op. Ik hoop dat jullie er ook veel plezier aan mogen beleven. Ook doe ik zalf in de koelkast, is lekker koel als je dan je kindje gaat insmeren op een warme zomerdag.

Door: Marijn (redactie)
29 juli

Hi Marjolein, bedankt voor je handige tips. De tip over creme in de koelkast bewaren hadden wij nog niet gehoord, erg creatief! Heb je trouwens ook al eens een tip achter gelaten op onze speciale pagina? (tips bij eczeem)