Is jouw huid al winterklaar?

dinsdag 19 november 2013 11:28

Eczeem.nl staat vol met artikelen geschreven door onze redacteuren en gastbloggers. Daarnaast hebben we ook de eczeemmonitor.  Hier verzamelen we interessante artikelen die elders op het web gepubliceerd worden. Elke week wordt de monitor door ons bijgewerkt met actuele artikelen. Je vindt hier artikelen en tips over eczeem en de kwetsbare huid.

Eén van deze artikelen is die van het blog Lifelivegeorgeous.nl . In dit artikel gaan zij in op de huid in de herfst en winter. Je huid heeft namelijk in de herfst en winter meer te verduren dan bijvoorbeeld in het voorjaar. De dames van dit blog geven een paar handige tips welke ik voor je samen heb gevat.

  • In de zomer kan je het beste een lichte niet vette crème voor je gezicht gebruiken, maar in de winter wordt juist een goed voedende crème of huidolie aanbevolen.
  • Smeer een speciale crème zoals vaseline op de extra droge plekjes.
  • Ook als je last hebt van een droge huid kan je baat hebben bij een gezichtsscrub (exfoliant) Dit verwijdert de dode huidcellen waardoor je huid lekker zacht wordt.
  • Wordt je huid in de winter droger? Overweeg dan om minder poeder te gebruiken. En misschien een foundation op oliebasis aan te schaffen.
  • Ook in de winter dien je de huid te beschermen tegen zonlicht. Gelukkig zijn veel dagcrèmes tegenwoordig voorzien van een zonnefactor.

Het hele artikel lees je hier

Share

Deel dit artikel met anderen:

Reageer

Alle reacties (0)
Gemiddelde beoordeling: