Babyhuid

maandag 11 november 2013 12:00

Als je kind eczeem heeft, voel je je als ouder vaak machteloos. Wat moet of kan je doen? Je wilt niets liever dan dat je baby goed in zijn vel zit. En juist bij eczeem heeft de babyhuid het te verduren.

Op eczeem.nl zijn al een paar artikelen geplaatst die wat dieper ingingen op diverse vormen van eczeem bij baby´s en kinderen en wat je kan doen om eczeem van je kleintje te verminderen. In dit artikel sommen wij een aantal nuttige tips van moeders nog een keer voor je op.

Luiereczeem
Houdt de billen van je baby zo droog en schoon mogelijk en smeer ze in met een speciale crème of zalf. Verschoon de luier zo vaak mogelijk en laat je kindje af en toe in zijn blootje spelen.

Borstvoeding
Volgens een aantal onderzoekers kan het geven van borstvoeding de kans op het krijgen van eczeem verminderen.  Daarnaast zorgt huid-op-huid-contact bij borstvoeding voor de aanmaak van oxytocine, ook wel het ‘knuffelhormoon’ genoemd. Hierdoor wordt het kind, maar ook de moeder rustiger en ontspannen.

Let op met koemelk
Sommige moeders merken dat het weglaten van melk uit het voedingspatroon van hun kindje, een positief effect heeft op eczeem van hun kleintje.

Gebruik neutrale producten
Geparfumeerde producten zouden de huid van je kleintje kunnen irriteren. Heeft je kindje een gevoelige huid, probeer dan zoveel mogelijk neutrale bodylotion of huidolie te gebruiken.

Aflikken speen
Het aflikken van de speen zou voor een betere weerstand van je kleintje kunnen zorgen.

 

 

Share

Deel dit artikel met anderen:

Reageer

Alle reacties (0)
Gemiddelde beoordeling: