Beauty en de feestdagen

vrijdag 20 december 2013 11:19

De feestdagen zijn in aantocht! Gezellig de kaarsjes aan, met familie en vrienden bijeen en onder het genot van een lekker hapje en drankje de cadeautjes uitpakken. Of misschien moet je eerst nog wel als een gek door de winkels rennen om al die cadeautjes in te slaan, vechten om de benodigdheden voor het kerstdiner in de supermarkt en vervolgens uren staan zweten in de keuken voor het ik-weet-niet-hoeveel-gangen-diner, terwijl je ondertussen (als een volleerde blauwhelm) de kat uit de kerstboom, de kinderen uit elkaars haren en andere gebrouilleerde familieleden uit elkaars buurt probeert te houden. Stress. Kerst-stress. En met de stress komt ook eczeem!

Vrouwen met eczeem weten dat wanneer eczeem opspeelt het aanbrengen en dragen van make-up niet prettig aanvoelt. Dat is vervelend. Je wilt er tijdens de feestdagen juist op je allermooist uitzien! Zelf vergelijk ik mijn eczeem in zijn acute fase altijd met een schaafwond. Je huid “ligt” als het waren open waardoor bacteriën makkelijk binnen kunnen dringen. Een open gehaalde huid wil je natuurlijk goed verzorgen. Probeer de eczeem-plekken zo min mogelijk extra te belasten en gebruik een zachte crème zoals Dermalex Repair om die plekken te verzorgen.

De make-up van tegenwoordig is niet slecht voor je huid, maar als je huid als een schaafwond is, wil je liever niets in de wond wrijven. Dat geldt dus ook voor je eczeem.

Wil je wel heel graag make-up dragen tijdens de feestdagen dan kan je aan het volgende denken;

  • Breng je make-up zo kort mogelijk van te voren aan en haal het ook weer zo snel als mogelijk van je gezicht af. Verzorg de huid direct na het reinigen met een crème.
  • Reinig je make-up kwasten direct na gebruik. Dit doe je met speciale make-up kwasten reiniger of je kan ze grondig reiniging met baby-shampoo en lauw-warm water. Laat de kwasten vervolgens liggend drogen.
  • Beperk je make-up tot het hoogst noodzakelijke: Heb je eczeem rondom je ogen, leg dan het accent op je lippen en vice versa. Is je huid niet vlekkerig maar wel geïrriteerd, poeder dan alleen de eventuele glimplekjes af en draag verder alleen mascara en een (gekleurde)lipbalsem.
  • Heb je eczeem op plekken waar je normaal parfum draagt (pols, nek, decolleté en achter de oren), breng je parfum dan eens aan op je knieholtes en elleboogholte of spuit een beetje in je haar.

Maar het allerbelangrijkste, vergeet niet dat wanneer je gelukkig en vrolijk bent je vanzelf al straalt. En dan is make-up dus eigenlijk helemaal niet nodig. Als je straalt is jouw natuurlijke make-up van Moeder Natuur voldoende. Door je niet te laten overvallen door de kerststress help je jezelf om je eczeem te verminderen en/of te voorkomen. Dus bedenk manieren om die stress te voorkomen of te vermijden. Dan zal je stralend de kerst in gaan.

Ik wens iedereen fantastische feestdagen toe! 

lindarLinda is een van onze vaste blogsters en is make-up artist van beroep. “Al van kleins af aan gefascineerd door alles wat met uiterlijke verzorging te maken heeft en blij het mooiste beroep van de wereld te mogen beoefenen. Ik mag namelijk dagelijks mensen laten zien hoe mooi ze zijn.” 

Share

Deel dit artikel met anderen:

Reageer

Alle reacties (0)
Gemiddelde beoordeling: