Op de lange latten

maandag 13 janauari 2014 11:36

Wintersport is voor veel mensen een fijne bijkomstigheid van de winter. Een aantal dagen buiten op je ski´s of snowboard, een gezonde en heerlijke bezigheid. Mensen met eczeem dienen wel even goed op te letten. De kou en de zon kunnen jouw gevoelige huid extra belasten.

Dat jij je in de zomer goed moet beschermen tegen de zon weet bijna iedereen wel. Maar in de winter is dit net zo belangrijk. In de bergen is de zon een stuk sterker dan op zeeniveau. Doordat de lucht op die hoogte zuiverder is, wordt het uv-licht veel minder gefilterd. Felle zon kan resulteren in verbranden en veroudering van de huid. Daarnaast raakt hij extra droog en zeker wanneer je last hebt van eczeem kan dit erg vervelend zijn. Omdat jouw huid ook nog aan kou en wind wordt blootgesteld heeft deze het extra te verduren.

Hoe kan jij je huid het beste beschermen tegen de kou en zon?

  • Pak je huid goed in. Draag thermo ondergoed van katoen. Zo blijft hij warm en wanneer je gaat zweten voorkom je irritatie van synthetische stoffen.
  • Douche niet te vaak, daar droogt je huid onnodig van uit.  Na een dag op de latten kan je plakkerig en bezweet raken. Douche om die reden ná het skiën en niet er voor.
  • Hydrateer jouw huid. Gebruik een goede en vocht inbrengende crème voor je hele lichaam.
  • Smeer jouw eczeem goed in met een vette crème als Dermalex Repair.
  • Smeer je gezicht in met een crème met een hoge zonnefactor en vergeet je lippen niet. Daar bestaan speciale sticks voor. Op wintersporters.nl worden er een paar tegen het (zon)licht gehouden.

Heb jij nog een aanvulling op ons lijstje dan horen wij dit graag. En ga jij met wintersport? Dan wensen wij je alvast een fijne vakantie toe!

 

 

Share

Deel dit artikel met anderen:

Reageer

Alle reacties (0)
Gemiddelde beoordeling: