Pigmentvlekken en eczeem

maandag 1 december 2014 10:00

Ik vind het fijn om lekker bruin te zijn, en lig dan ook graag op het strand te bakken. Een nadeel van het bruin worden zijn de pigmentvlekken die door het bruinen extra zichtbaar zijn geworden. Daardoor krijg ik ook nog eens vaker de vraag wat ik daar heb, en dat is vervelend. Maar hoe komt het dat ik pigmentvlekken krijg, en gaan ze ook weer weg? In dit artikel lees je meer over pigmentvlekken en eczeem.

Post-inflammatoire hypopigmentatie

Post-inflammatoire hypopigmentatie is een lichte verkleuring van de huid en komt vaak voor. Wanneer eczeem tot rust komt kunnen de plekken van de huid waar de eczeem heeft gezeten lichter van kleur zijn dan de normale huid. Dit noem je hypopigmentatie. Als je een donker huidtype hebt heb je de kans dat je een donkere verkleuring van de huid krijgt. Tijdens de ontsteking van je huid zijn de pigment bevattende hoorncellen van de huid verdwenen en daardoor blijft een lichte plek over (hypopigmentatie). Waarom dit gebeurd is niet duidelijk. Post-inflammatoire hypopigmentatie wordt overigens niet veroorzaakt door het gebruik van hormoonzalven.

Is het blijvend?

Meestal verdwijnt de post-inflammatoire hypopigmentatie zelf, voornamelijk wanneer de lichte plek 1 of 2 jaar zon heeft gezien.

Share

Deel dit artikel met anderen:

Reageer

Alle reacties (0)
Gemiddelde beoordeling: